Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το δέρμα τους ως δεδομένο. Το δέρμα έχει διάφορες βασικές ανάγκες. Πρώτον, πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν καθαρότερο. Δεύτερον, πρέπει να προστατευθεί από το φως του ήλιου και άλλες προσβολές του περιβάλλοντος. Το δέρμα του προσώπου χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από ό, τι το υπόλοιπο σώμα, επειδή το πρόσωπο έχει περισσότερους σμιγματογόνους αδένες, ιδίως το μέτωπο, η περιοχή των ματιών,η μύτη και το πηγούνι. Πρέπει να περιποιούμαστε το δέρμα μας το πρωί αλλά και πριν πάμε για ύπνο με κατάλληλα καλλυντικά .

Πρωινή περιποίηση προσώπου
  • Το πρωί δεν πρέπει να παραλείπετε τον καθαρισμό προσώπου σας. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και ένα κρεμώδες ή καταπραϋντικό καθαριστικό. Αποφύγετε το σαπούνι πλάκα διότι αυτά τα καθαριστικά αφαιρούν τους φυσικούς παράγοντες ενυδάτωσης του δέρματος, αφήνοντάς το με ένα αίσθημα πολύ στεγνό και ξηρό. Μην τρίβετε το δέρμα για να στεγνώσει. Αντ 'αυτού, στεγνώστε απαλά με μια πετσέτα.
  • Στη συνέχεια, θα πρέπει να τονώσετε το δέρμα του προσώπου σας. Η τόνωση δέρματος βοηθά στην αφαίρεση οποιωνδήποτε υπολειμμάτων καθαρισμού ή μακιγιάζ που μπορεί να έχουν μείνει πίσω. Μια τονωτική λοσιόν βοηθά επίσης να αποκατασταθεί το φυσικό επίπεδο pH του δέρματος, αφήνει το δέρμα σας καθαρό, διαυγές και έτοιμο να ενυδατωθεί.
  •  Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα ή κρέμα ημέρας . Αυτή θα πρέπει να ταιριάζει με τον τύπο του δέρματός σας. Μια ενυδατική αφήνει στο δέρμα μια πιο μαλακή αίσθηση. Βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της ξηρότητας. Μια αντηλιακή μπορεί να εφαρμοστεί μετά την ενυδατική.
  •  Στη συνέχεια, εφαρμόζετε το μακιγιάζ .To make-up θα πρέπει να ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ένα πιο σκούρο make-up από το δέρμα σας. Θα πρέπει να φαίνεται φυσικό.


Βραδινή περιποίηση προσώπου
  • Το βράδυ ξεκινά όπως το πρωί. Πρώτον, πρέπει ο καθαρισμός προσώπου να γίνεται με χλιαρό νερό και ένα κρεμώδες ή καταπραϋντικό καθαριστικό . Αυτά τα καθαριστικά θα αφαιρέσουν το μακιγιάζ ενώ την ίδια στιγμή πλένετε το πρόσωπό σας.
  • Μια τονωτική λοσιόν θα πρέπει στη συνέχεια να εφαρμοστεί. Κάθε ίχνος υπολείμματος μακιγιάζ θα αφαιρεθεί (ο πιο εύκολος τρόπος για την εφαρμογή της λοσιόν είναι να την εφαρμόσουμε πάνω σε λίγο βαμβάκι).
  •  Τώρα, ενώ το πρόσωπό σας είναι ακόμα υγρό, θα πρέπει να γίνει απολέπιση. Απολέπιση είναι η διαδικασία της απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων του δέρματος, τα οποία προκαλούν θαμπάδα στο πρόσωπο. Η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων μπορεί επίσης να συμβάλει στην φραγή των πόρων κάτι που προκαλεί ακμή. Επίσης τα νεκρά κύτταρα δεν θα αφήσουν τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε να διαπεράσουν το δέρμα και να ενεργήσουν σε αυτό. Η απολέπιση θα φωτίσει το δέρμα και θα του δώσει μια πιο υγιή λάμψη. Κάνετε απαλό μασάζ και ξεπλύνετε καλά. Αυτό μπορεί να γίνει κάθε βράδυ ή 1-2 φορές την εβδομάδα όλα ανάλογα με το είδος της απολέπισης.
  •  Τέλος, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα νύχτας στο πρόσωπό σας, η οποία καθορίζεται από τον τύπο του δέρματός σας. Μια κρέμα ματιών πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί γύρω από την περιοχή των ματιών.
 
Περιποίηση προσώπου-Συμβουλές
  • Ποτέ μην πάτε για ύπνο χωρίς να αφαιρέσετε το make-up σας. Make-up που παραμένει για ένα ολόκληρο βράδυ φράσει τους πόρους , μπορεί να προκαλέσει κηλίδες και / ή σπυράκια. Το δέρμα πρέπει να αναπνέει κατά την διάρκεια της νύχτας.
  • Το αδιάβροχο μακιγιάζ είναι πιο εύκολο να αφαιρεθεί με ένα τζελ καθαρισμού.
  • Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα του προσώπου σας, είναι να αποφεύγει το φως του ήλιου. Το φως του ήλιου προκαλεί καρκίνο του δέρματος που είναι η πιο κοινή κακοήθεια στους ανθρώπους. Γι αυτό χρησιμοποιείτε αντηλιακό ακόμα και τον χειμώνα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.